New Cushion Designs Available to Ship

Cotswolds Converted Barn Remodel

Nested in the beautiful Cotswolds, this converted barn was in need of a redesign and modernisation to maintain its country-style yet bring a contemporary twist. 

Whether you’re going through a complete renovation, just want some advice to design a room or are interesting in home staging, we’re happy to help. Head to our Design Consultation page to find out more. 

The German born owner wanted to bring to life a Germany meets the Cotswolds style. We specified a new mezzanine, complete with a glass and steel balustrade. We kept the decor traditional with a neutral scheme to complement the sand colour of the stones. Cotswolds Converted Barn

The home owner wanted a formal dining room inspired by an art deco scheme, centred around the table she fell in love with and her contemporary artwork. We incorporated a cocktail cabinet and a sideboard to cater to the needs of the space.

Formal Art Deco Dining Room

This small kitchen is simple and functional to suit the needs of the owner who loves cooking. Fitted with integrated appliances and a good balance of storage and open display. The light blue pendants just frame the island and are a nod to the dining area wall colour.

Classic Country Kitchen Open Plan

 We kept the original timber beam as a beautiful original feature but updated the flooring to flow both the kitchen and dining space together. The new kitchen features flat panels in a muted dove grey to bring a contemporary touch to an otherwise country chic feel.

Before Kitchen Picture

Although compact, we've maximise the U-shape kitchen to fit in a large fridge and double oven. The kitchen island is practical too, housing a recycling bin as well as hidden storage and display. 

Kitchen design with single island and light pendant

We fitted a large round table to make this space the real hub of the house. We wanted to retain the Cotswolds converted barn features such as the exposed beams and the kitchen island naturally nests within the opening.

Open plan kitchen diner

The master bedroom reflects the owner's passion for gardening by bringing blues and greens into the space with a touch of gold to create a luxurious feel.

Before pictures

Before picture living room

The original living room featured a lot of wood panels that made the overall room seemed smaller and darker. 

Before picture living room

The new colour scheme brightens the overall feel of the room with the stone pillars standing proud against the neutral background. 

Bright Living room remodel

 Our spaces are always designed with the owners' needs in mind. Being a keen gardener, we wanted to create a comfortable reading nook for the homeowner where she could gaze at the large rear garden. 

Reading Nook with armchairs

 Drawing on our vast experience of architecture, interior design and product sourcing, we enable you to take charge of your home project. We support your vision, providing you with interior design solutions that responds to your needs and expertly sourced product options to suit your budget.

Take a look at our Latest Projects or contact us to book a Design Consultation. 

Houzz Ivywell Interiors Profile

 

 

 

Comments

0 Comments

Leave a Comment